Statistika

Svētdien 7. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 9 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2786 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti  15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga”, Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Turcijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo nebija derīgas vīzas vai uzturēšanā atļaujas. Vienam Krievijas pilsonim ieceļošana liegta, jo nav derīga ceļošanas dokumenta. Savukārt vienam Moldovas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēti divi Kazahstānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks. Abos gadījumos personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai  personai

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts, ka uz Baltkrieviju izceļojošai Latvijas pilsonei nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - vienam Krievijas, diviem Igaunijas un vienam Lietavas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 22 personām–  trīs Latvijas, astoņiem Baltkrievijas, vienam Igaunijas, pieciem Moldovas, trīs Rumānijas un diviem Uzbekistānas pilsoņiem.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv