Statistika

Ceturtdien, 8. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 30 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Tadžikistānas un diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kolumbijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī vienam Kolumbijas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēti četri Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Krievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Moldovas, vienam Igaunijas, vienam Marokas, vienam Sīrijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – četriem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Kazahstānas, diviem Moldovas, vienam Krievijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim.

Sagatavoja:

Jolanta Babiško

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

tālr. 67075617, mob. 20364206

e-pasts: jolanta.babisko@rs.gov.lv