Statistika

Pirmdien 8. jūlijā, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 14 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2870 cilvēki.

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 12 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti  29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts, ka no Dublinas ieceļojošais Latvijas pilsonis, atrodas policijas meklēšanā. Persona nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekiem

Lidostas “Rīga”, Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo nav derīga ceļošanas dokumenta (uzradītās pases derīguma termiņš ir mazāks par 3 mēnešiem), diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem liegts ieceļot un uzturēties Šengenas teritorijā. Savukārt trīs Ukrainas, trīs Krievijas, diviem Moldovas un diviem Baltkrievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēs viens Moldovas pilsonis, kurš pārsniedza  bezvīzu režīmā noteikto uzturēšanās laiku, viens Filipīnas un viens Gruzijas pilsonis bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs). Lietvedība Gruzijas un Moldovas pilsoņu lietās netika uzsākta, savukārt Filipīnas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai personai

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts, ka uz Krieviju izceļojošam Latvijas pilsonim nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Bangladešas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām–  trīs Latvijas, sešiem Baltkrievijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas un viena Serbijas pilsonim.

Sagatavoja:

Inga Bēķe,

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, 

mob. 20364206, e-pasts: inga.beke@rs.gov.lv